O3V’s Historie

O3V blev startet i 1990 af en række organisationer i Århus med det formål at oplyse om forhold i u-lande, udvikling og globale temaer. Den vigtigste målgruppe har fra starten været elever i folkeskolerne.

Centret ønskede at lægge vægt på kulturelle værdier i oplysningsarbejdet frem for den tilgang hvor fokus var på mangel, sult og underudvikling. Således har det centrale omdrejningspunkt for oplysningen altid været en positiv, ligeværdig og solidarisk fremstilling af komplekse udviklingsproblematikker.

Ideen med at anvende flygtninge og indvandrere som gæstelærere i skolerne blev hurtigt meget populær. Ligeledes opfyldte det lille specialbibliotek også et behov for underviserne i regionen og blev flittigt anvendt. O3V har fra begyndelsen medvirket til at skabe kontakt mellem u-landsverdenen (organisationer) og skoleverdenen.

De råder over et korps af dygtige flygtninge, indvandrere og danskere som tager ud som undervisere og fortællere. Siden centrets start har de i samarbejde med andre organisationer deltaget i mange udadvendte aktiviteter.