Uncategorized

Oplev Afrika fra tæt hold

Måske læser du meget om og interesserer dig meget for, hvad der rører sig i Afrika, og du har muligvis også støttet forskellige projekter, der har som formål at sætte et positivt aftryk i et af de afrikanske u-lande. Det er dog også blevet muligt at få et indtryk af det afrikanske kontinent fra tætteste hold. Som følge af globaliseringen er det med årene blevet mere og mere normalt, at man også kan tage på ferie til Afrika. Det betyder ikke, at du skal ned og leve i luksus, mens lokalbefolkningen mangler vand og andre fornødenheder. Du kan derimod tage ned og opleve Afrika fra tætteste hold i en række lande, der tilbyder alt lige fra frivilligt arbejde, safari og et indtryk af hverdagslivet som afrikansk statsborger.

Tanzania: Frivilligt arbejde kombineret med safari og Kilimanjaro

Den demokratiske forbundsrepublik, Tanzania, er beliggende ved Afrikas østkyst. Landet blev en republik i 1964, da Tanganyika og Zanzibar indgik en politisk forening og fik en fælles forfatning. 

Tanzania er et populært rejsemål blandt danskere, idet landet tilbyder en række fantastiske seværdigheder på samme tid med, at befolkningen er meget åben over for vestlige frivillige. Der findes adskillige skoler, børnehjem med mere, som ønsker at hjælp af vestlinge, der har mod på at rive nogle måneder ud af kalenderen. 

Derudover er Tanzania rigt på dyreliv, hvorfor mange vælger at kombinere det frivillige arbejde med en række weekendture, hvor man eksempelvis kan tage nogle dage på en guidet tur gennem et af Afrikas bedste safariområder. Derudover kan man også prøve kræfter med Afrikas største bjerg, Kilimanjaro, hvor der findes mange forskellige muligheder for at bestige nogle af de lidt under 6000 højdemeter, som bjerget besidder.

Husk dog på, at en tur til Afrika ikke er gratis, hvorfor du med fordel kan tage et kviklån eller lignende for at realisere din drøm.

Gør en forskel i Ghana 

Et andet afrikansk land som er en hyppig rejsedestination for vestlige mennesker, der ønsker at udøve frivilligt arbejde, er Ghana. Landet ligger i Vestafrika, og var allerede i 1500-tallet under europæisk indflydelse fra Portugal, Storbritannien og tilmed Skandinavien. Landet endte ud med at være en britisk koloni, indtil det efterfølgende blev en selvstændig stat. Efter kolonitiden gennemgik Ghana en hård periode, som blandt andet bød på en række forskellige regeringer i årenes løb. Alligevel har Ghana, i forhold til resten af Vestafrika, undgået store interne konflikter, hvilket også er en af grundene til, at landet har en af de mest stabile regioner i Vestafrika.

Kunne du have interesse i at opleve Ghana fra tætteste hold, er der rigtig gode muligheder for dette – både som turist og som frivillig. Mange unge danskere tager en del af deres sabbatår på et børnehjem eller en skole i Ghana, ligesom det også kan være et led i en række sundhedsvidenskabelige videregående uddannelser.